Sağlıklı Yaşam Sporu

Sağlıklı Yaşam

Spor Sağlıklı Yaşam Sağlar

Tatil beldesi Marmaris sunduğu olanaklarla sağlıklı yaşam sporu ile her yaştan insana kucak açarak marka değerini yükseltmeye devam ediyor.  Spor yapmak fiziksel aktivitenizi artırabilir. Spor uzun zamandır zihinsel, fiziksel, sosyal refahı iyileştirmek üzere bir araç olarak kullanılmaktadır. Fiziksel aktivitenin, sporun yaşam kalitesini kurtardığını, uzattığını, iyileştirdiğini gösteren bol sayıda kanıt vardır. Fiziksel olarak aktif olanların kalp hastalığı, felç, farklı kanser türlerine yakalanma riskleri azalmıştır. Ayrıca egzersizin tedavi hem de sağlığın bozulmasını önleyici etkiye sahip olduğunu gösteren ikna edici kanıtlar vardır. İhtiyacı azaltır. Pahalı ilaçlar potansiyel olarak hayata yıllar katmaya devam ediyor. Sporun sağlık üzerindeki doğrudan etkisi kabul edilir.

Spor Kültürü Yaşan Tarzıdır

Herhalde sağlıklı yaşam tarzı yaşam kaynağı olarak, bu tarzının parçasıdır diyebiliriz. Sporun, fiziksel aktivitenin olumlu etkilerine dair yoğun sayıda bilimsel kanıtlar vardır. Her birimizin yaşamın gerçekten önemli parçası gibi teşvik etmemiz doğrudur. Pek çok faydası vardır. Formda kalmanıza yardımcı olur, zamanınızı nasıl organize edeceğinizi öğretir. Sosyal açıdan arkadaşlıkları güçlendirir. Akranlarınızla yetişkinlerinizle ilişkiler kurar.  Daha zinde, enerjik olmak, dayanıklılığınızın sınırlarını zorlamak anlamına gelmez. Sağlık faydalarından yararlanmak üzere seçtiğiniz sporda teknik olarak yıldız olmanız gerekmez.

Spor Sağlıklı Yaşam Anahtarlarından Biridir

İnsanlar, yetenekleri veya bedenleri konusunda çekingen hissettikleri olur. Kendi başlarına yapabilecekleri aktivite bulmak istedikleri zaman formda kalmaktan kaçınırlar. Fakat organize sınıflar,  kulüpleri size hem destek, enerji hem de şans sağlayabilir. Yeni arkadaşlar edinmek gibi. Yüzmeyi öğrenmekte geç kaldım demeyin. Formda kalmaya başlamanın en kolay, popüler yollarından bazıları size göre olabilir.

Yürüyüş Sporu

Yürümek ideal egzersiz yöntemidir. Donanım veya masraf gerektirmez.  Sizin daha aktif olmanızda en iyi yollardan birisidir. Her gün yürüdüğümüz miktarı artırmak, aktivite seviyemizi artırmanın kolay yoludur. Günlük hayata sığması kolaydır. Yürümek, kalbinizin, akciğerlerinizin durumunu iyileştirir.  Tüm vücut kaslarını çalıştırır. Her yerde istediğiniz zaman yapabilirsiniz.

Koşu Güç Kazandırır

Koşmak forma girmenin ideal olabilir. Zira ucuzdur. Her yerde, her zaman yapılabilir. Önemlidir, çünkü gerçekten etkilidir. Genellikle yavaş tempoda koşmayı tercih edebilirsiniz. Koşmak ile hafif tempolu koşmak arasında gerçekten özel fark yoktur.  İhtiyacın olan tek şey uygun koşu ayakkabısı ile biraz hevestir. Parkta düzenli yürüyüş yapmak yaşlanmanın etkilerini yavaşlatabilir. Bu nedenle benim 70 yaşındaki vücudumun yaşlılığı sağlıklı, konforlu geçmesi mümkündür.

Marmaris Yüzme Sporu

Yüzme, forma girmeye başlamanın popüler yoludur. Çünkü çevrenizde havuz vardır. Yaz mevsiminde plajlar sizi bekler. Koşarken olduğundan daha az donanıma ihtiyacınız olabilir. Yüzme, forma girmenin, zayıflamanın değerli yoludur. Yüzmek amacıyla vücudunuzu suyun karşı koyma gücüne göre hareket ettirmeniz gerekir. Sadece belirli uzunlukta yüzmek, vücudunuza iyi egzersiz sağlayan ana kas gruplarının çoğunu içerir. Eğer hızınızı artırırsanız, harika egzarsiz  elde edebilirsiniz. Ayrıca bisiklete binmek, dans, elbette futbol gibi spor kültürüne yönelik tüm aktiviteler sizi sağlıklı yaşama hazırlayacaktır.

Medya İrtibat : 0532 312 01 16

Haluk Kemal Gönenç

Ekonomist. 30 yıl Emlak danışmanlık şirketi yönetti. Emekli. Bilgi ve deneyimlerini yazım ekibiyle sunuyor. Marmaris emlak piyasası ve sektör yanı sıra sosyal yapı hakkında içerikler paylaşıyor.

One Reply to “Sağlıklı Yaşam Sporu”

  1. Turistik ilçe Marmaris sağlıklı yaşam için olanaklar sunuyor. Elbette bunların başında sağlıklı yaşam için spor geliyor. Yaz mevsimi su sporları dışında yıl boyu her türlü ve her yaştan spor mümkün.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir